Mogelijk is het jullie al opgevallen dat ik ook een fanatiek blog schrijver ben. Ik ben nu al zo'n 8 jaar aan 't schrijven voor een blog. Ben jij van plan om eerstdaags ook een blog te gaan opstellen of heb je al een weblog? Lees dan door want ik verschaf een hoop bruikbare tips.

Kies een topic dat actueel is

Het is van belang om vooraf een geschikte kop te bedenken. Er is veel concurrentie tussen andere weblogs om de aandacht van de bezoeker. Cruciaal is dus om een geschikte kop te smeden die de aandacht trekt.

Probeer zo fantasievol mogelijk te zijn en bekijk goed wat mensen aandrijft. Mogelijk dat bijvoorbeeld een bevinding voor een specifiek probleem van je doelgroep heel erg uitvoerig triggerd. Je zou alvast kunnen beloven dat je het over hele kostbare informatie zal gaan hebben, zo spoor je mensen om jouw blogbericht te kiezen.

artikel typen

Schrijven over jouw privé vaardigheden

Het is cruciaal om in een blog over te komen als een specialist in het kwestie waar je over schrijft. Dus een goede tip is dus; schrijf over dingen waar jij al enkele ervaring mee hebt. Zo weet je nagenoeg zeker dat je meer ervaring hebt omtrent het thema dan dat jouw lezers, en kun je ze zo in elk geval nog wat nuttige informatie geven. En als extraatje is het een stuk comfortabeler om hier een bericht over te bedenken, omdat je er zelf al ervaring mee hebt.

Zodra je publiceert vanuit jouw passie dan lezen de mensen dat. Probeer hierbij ook interactie te maken. Vraag bijv. frequent om de mening van je doelgroep. Nog een solide manier is om een uitdagende thesis te doen die mensen nagenoeg verplichten om hun eigen mening te delen. Je moet wel zorgen dat er een mogelijkheid is om te reageren. Kies dus een goed blogsysteem uit voor je blog website. Bijvoorbeeld: Wordpress. Je kan er voor kiezen om je blog te delen op de verschillende soorten social media portalen zoals bijvoorbeeld Twitter. Dat geeft mensen de gelegenheid om je bericht te sharen wat je blog site weer meer bereik geeft.

Een fantastische stijl ondersteunt daar ook bij

Omdat bloggen onophoudelijk geliefder wordt heeft jouw publiek allicht al meerdere blogs om uit te beslissen. Heel veel mensen scannen naar inhoud en lezen nauwelijks nog geconcentreerd een bericht door. Een blog website die er aangenaam en duidelijk uitziet is minstens net zo cruciaal als bruikbare teksten. Een advies hiervoor is om het duidelijk te houden, let dus op witregels en op regelmatig gebruik van sub koppen.

Kies er ook voor om met passende plaatjes te werken. Om meer helderheid te geven over het onderwerp kun je onder andere kiezen voor infografieken, en bij humor inhoud weer aan foto's of mogelijk zelfs meme's. Mogelijk doe je zelf ook aan vloggen en heb je video materiaal op voorraad wat jouw verhaal weer kan bekrachtigen. Een film vinden mensen vaak prettig om te checken en daarnaast trek ik zo ook bezoekers vanaf Youtube naar mijn website toe.

Ik denk dat je wat met deze extra info zal gaan doen. Dus aarzel niet langer en begin nu nog met jouw eigen blog. En als jij nou een ervaren blogger bent die niet heel veel aan deze adviezen heeft gehad, wellicht heb jij dan zelf nog wel aanvullingen of hele andere goede tips. Aarzel dan alsjeblieft niet om deze hieronder te delen met anderen.